Dogodki

Posvet ob dnevu žena: Spodbujanje enakosti spolov v raziskovalnih organizacijah

Prostori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, Ljubljana
Petek, 7. marec 2014 ob 10. uri

V imenu Komisije za ženske v znanosti na MIZŠ vas vljudno vas vabimo na posvet ob dnevu žena o spodbujanju enakosti spolov v raziskovalnih organizacijah, ki bo v petek, 7. marca 2014 ob 10. uri, na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, Ljubljana. Posvet organizira Komisija za ženske v znanosti na MIZŠ.

Uveljavljanje enakih možnosti žensk in moških v znanosti je ena od prednostnih nalog slovenskega in evropskega raziskovalnega prostora. Na posvetu bomo predstavili še vedno aktualno problematiko diskriminacije v znanosti po spolu. Z vodstvi javnih raziskovalnih zavodov in univerz se bomo pogovarjali o njihovih politikah spolne enakosti in predlagali prijavo na javni razpis Obzorje 2020: Podpora raziskovalnim organizacijam pri implementaciji programov enakih možnosti spolov (GERI-4-2014).

Več o problematiki lahko preberete v pravkar izdani knjigi Komisije za ženske v znanosti pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport: Ženske v znanosti, ženske za znanost – Znanstvena perspektive žensk v Sloveniji in dejavniki sprememb (2013) pri Založbi FDV. O knjigi bo na posvetu spregovorila tudi letošnja osrednja govornica prof. dr. Mirjana Ule.

Prosimo, da vašo udeležbo na posvetu potrdite do vključno 6. marca 2014 na e-naslov: posvet7marec2014@gmail.com

Program posveta je v prilogi.

Vljudno vabljene in vabljeni tudi v imenu ARRS!

Priloga: