Dogodki

Delavnica za novinarje »How to write an engaging science story?« pod vodstvom urednika Znanosti časopisa The Guardian, dr. Iana Sampla

Preglov raziskovalni center Kemijskega inštituta v Ljubljani
28.11.2014

V Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) v sodelovanju s podjetjem Kontekst v petek, 28. novembra 2014 organiziramo celodnevno delavnico za novinarje in urednike, ki se pri svojem novinarskem delu osredotočajo na pokrivanje področij znanosti in tehnologije.

Delavnico z naslovom: »How to write an engaging science story?« bo vodil urednik Znanosti časopisa The Guardian, dr. Ian Sample. Strokovna delavnica, ki se je bo udeležilo 25 novinarjev, bo predstavila tematike, ključna praktična znanja ter primere dobre prakse ki so se skozi znanstveno novinarsko prakso časopisa The Guardian, izkazale za najbolj pomembne pri pokrivanju področja znanosti in tehnologije.

Delavnica bo potekala od 9.00 do 14.00 ure v Preglovi predavalnici, ki je v 3. nadstropju Preglovega raziskovalnega centra Kemijskega inštituta v Ljubljani in bo potekala v angleškem jeziku.

Celodnevno praktično izobraževanje je namenjeno izključno novinarjem in je brezplačno.

Če se delavnice ne morete udeležiti, pa ste se prijavili, vas prosimo, da nas obvestite, saj je število mest omejeno in bomo tako povabili tiste, ki bi sicer radi prišli, pa so ostali zaenkrat na listi čakajočih.

Kontakt:

Tina Vuga, ARRS,
tel: 01 400 59 43,
el. pošta: tina.vuga@arrs.si 

Za zagotovitev prostorov se najlepše zahvaljujemo Kemijskemu inštitutu.